A magas rosttartalmú étrend hozzájárul a fogyáshoz

A rost segíthet a fogyásban, de csak egy bizonyos típusú rost fontos tápanyag, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak. Egyszerűen fogalmazva, a rost olyan szénhidrátokra utal, amelyeket a belek nem tudnak megemészteni.

Oldható vagy oldhatatlan, attól függően, hogy vízben oldódik-e.

Az oldhatatlan rostok elsősorban töltőanyagként működnek, tartalmat adva a széklethez. Éppen ellenkezőleg, bizonyos típusú oldható rost jelentősen befolyásolhatja az egészségre, az anyagcserére, valamint a súlya (1 megbízható forrás). Ez a cikk elmagyarázza, hogyan oldható rost hozzájárulhat a fogyáshoz. A Rost Táplálja A Barátságos Bélbaktériumokat
Becslések szerint 100 billió baktérium él a bélben, főleg a vastagbélben (2 megbízható forrás). Az emésztőrendszerben található egyéb mikrobákkal együtt ezeket a baktériumokat gyakran bélflórának vagy bél mikrobiómának nevezik.

Oldható vagy oldhatatlan, attól függően, hogy vízben oldódik-e.A különböző típusú baktériumok fontos szerepet játszanak az egészség különböző aspektusaiban, beleértve a súlycsökkentést, a vércukorszint szabályozását, az immunitást, sőt az agy működését (3 megbízható forrás, 4 megbízható forrás, 5 megbízható forrás, 6 megbízható forrás, 7 megbízható forrás). Más szervezetekhez hasonlóan a baktériumoknak is jól kell enniük, hogy egészségesek maradjanak. Ez az, ahol a rost, amely többnyire oldódik rost, jön szóba. Az oldható rost áthalad az emésztőrendszer többnyire változatlan, végül elérve a barátságos bél baktériumok, amely megemészteni, majd átalakítani, hogy hasznos energia. A bélbaktériumok előnyeit élvező rostot prebiotikus rostnak vagy erjesztett rostnak nevezik. Úgy gondolják, hogy nagyon hasznos az egészségre és a testtömegre (8 megbízható forrás, 9 megbízható forrás).

Néhány oldhatatlan szál, például rezisztens keményítő, prebiotikumként is működik.

Folytatás. A rost nem emészthető, rendszerint viszonylag változatlan formában jut be a vastagbélbe. Bizonyos oldható rostok segítenek a jó egészséghez szükséges Barátságos bélbaktériumok táplálásában.

A Jótékony Baktériumok Segítenek A Gyulladás Elleni Küzdelemben A bélbaktériumok ismertek a krónikus gyulladásra gyakorolt hatásukról (10 megbízható forrás). Tápanyagokat termelnek a szervezet számára, beleértve a rövid láncú zsírsavakat is, amelyek táplálják a vastagbél sejtjeit. Ez a bélgyulladás csökkenéséhez és a kapcsolódó gyulladásos rendellenességek javulásához vezet (11 megbízható forrás, 12 megbízható forrás, 13). Csak hogy tisztázzuk, az akut (rövid távú) gyulladás előnyös, mert segít a szervezetnek a külföldi betolakodók elleni küzdelemben, valamint a sérült sejtek javításában.

A krónikus (hosszú távú) gyulladás azonban komoly probléma, mert elkezdhet harcolni a szervezet saját szöveteivel. Az alacsony szintű krónikus gyulladás fontos szerepet játszik szinte minden krónikus nyugati betegségben, beleértve a szívbetegséget, az Alzheimer-kórt és a metabolikus szindrómát (14 megbízható forrás, 15 megbízható forrás, 16 megbízható forrás) gyre több bizonyíték van arra, hogy a gyulladás összefügg a súlygyarapodással és az elhízással (17 megbízható forrás, 18 megbízható forrás, 10 megbízható forrás). Számos megfigyelési tanulmány kimutatta, hogy a magas rostbevitel a vérben lévő gyulladásos markerek alacsonyabb szintjéhez kapcsolódik (19 megbízható forrás, 20 megbízható forrás). A gyulladás számos életmódbetegséggel jár, beleértve az elhízást is. A rostbevitel a gyulladás csökkenésével járt.

Szerezd meg a napi táplálkozási e-mailt

Hogy segítsen, hogy a legjobb táplálkozási terv, küldünk szakértő, bizonyítékokon alapuló táplálkozás, fogyás ajánlások.

Adja meg e-mail címét. Az Ön adatainak védelme fontos számunkra. Bármely információt, amelyet ezen a weboldalon keresztül ad meg nekünk, az EU-n kívüli országokban található szervereken tárolhatunk. Ha nem ért egyet az ilyen Szerezd meg a napi táplálkozási e-mailtelhelyezéssel, ne adja meg az információkat. A Viszkózus Rost Csökkentheti Az Étvágyat, Segít Kevesebbet Enni A fogyáshoz kalóriahiányban kell lennie. Vagyis több kalóriának (energiának) kell elhagynia a testét, mint belépnie. Így a kalóriák számlálása sok embernek segít, de nem szükséges, ha a megfelelő ételeket választja. Bármi, ami csökkenti az étvágyat, csökkentheti a kalóriabevitelt. Kisebb étvágy esetén lefogyhat anélkül, hogy gondolkodna rajta.

Gyakran úgy vélik, hogy a rost elnyomja az étvágyat. A rendelkezésre álló adatok azonban azt mutatják, hogy csak egy bizonyos típusú rostnak van ilyen hatása. A közelmúltban végzett 44 tanulmány áttekintése megállapította, hogy míg a rostkezelések 39% – A növelte a teljességet, csak 22% – kal csökkentette az élelmiszer-bevitelt (21 megbízható forrás). Minél viszkózusabb a rost, annál jobban csökkenti az étvágyat és a táplálékfelvételt. Egyszerűen fogalmazva, az anyag viszkozitása a vastagságára és tapadóképességére utal. Például a méz sokkal viszkózusabb, mint a víz. Viszkózus oldódó rostok, mint például a pektinek, béta-glükánok, psyllium, Glükomannán és guargumi, sűrűsödik a vízben, amely egy gél-szerű anyag, amely található a belekben (22 megbízható források). Ez a gél lassítja a gyomor kiürülését, növelve az emésztés és a felszívódás idejét. A végeredmény a telítettség tartós érzése, az étvágy jelentős csökkenése (23 megbízható forrás, 24 megbízható forrás).

Egyes bizonyítékok azt sugallják, hogy a rost súlycsökkentő hatása kifejezetten a hasi zsírt célozza meg, amely a hasüregben káros zsír, amely szorosan kapcsolódik az anyagcsere-betegségekhez (25 megbízható forrás). A magas viszkozitású rostok fokozott teljességet, csökkent étvágyat és automatikus fogyást biztosítanak. Úgy tűnik, hogy az alacsony viszkozitású szálak nem befolyásolják ezeket a tényezőket.

A rost-kiegészítők hatékonyak a fogyásban?

A rostkiegészítőket általában úgy készítik, hogy a rostokat a növényektől elkülönítik. A rost-kiegészítők hatékonyak a fogyásban?Míg ezek az izolált rostok bizonyos egészségügyi előnyökkel járhatnak, a súlyszabályozás bizonyítéka vegyes és nem meggyőző. Egy nagyon nagy felülvizsgálat tanulmány kimutatta, hogy útifű és guargumi-oldódó, viszkózus szálak — hatástalanok, mint a fogyás kiegészítők (26 megbízható források). Az egyik figyelemre méltó kivétel a Glükomannán, a konyak gyökeréből kivont rost. Ez a hihetetlenül viszkózus élelmi rost mérsékelt fogyást okoz kiegészítőként (27 megbízható forrás, 28 megbízható forrás, 29 megbízható forrás). A legnagyobb hatás elérése érdekében kombinálnia kell a rost-kiegészítőket más egészséges fogyás stratégiákkal.

Bár Glükomannán és más oldható rost kiegészítők egy jó lehetőség, a legjobb, hogy összpontosítson a diéta egész növényi élelmiszerek. A rostkiegészítők általában hatástalanok a fogyás szempontjából-a Glükomannán kivételével. Azonban a teljes növényi élelmiszerekből származó rost jobb, mint kiegészíteni. A viszkózus szálak kizárólag növényi élelmiszerekben találhatók. Gazdag források közé tartoznak a hüvelyesek, hüvelyesek, lenmag, spárga, kelbimbó, zab. Ha magas rosttartalmú étrendre kíván váltani, ne felejtse el fokozatosan megtenni, hogy időt adjon a testének, hogy megszokja. A hasi diszkomfort, a görcsök, sőt a hasmenés gyakori mellékhatások, ha túl gyorsan növeli a rostbevitelt. A viszkózus, oldható rost csak növényi élelmiszerekben található meg. Egész növényi élelmiszerek, mint a bab, spárga, kelbimbó, zab, gazdag viszkózus rost.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/sklepkli/domains/kimkins.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326