Az ivóvíz segít csökkenteni a súlyt

Hogyan Lehet Több Vizet Inni A Fogyásban

Hogyan Lehet Több Vizet Inni A FogyásbanHosszú ideig azt hitték, hogy az ivóvíz segít a fogyásban. Valójában az amerikai felnőttek 30-59% – a, akik fogyni próbálnak, növeli a vízbevitelt (1 megbízható forrás, 2 megbízható forrás). Számos tanulmány azt mutatja, hogy több víz ivása segíthet csökkenteni és fenntartani a súlyt (3 megbízható forrás). Együttműködünk a WW-vel (újraértelmezett Súlyfigyelők), hogy segítsünk megérteni, hogy az ivóvíz hogyan segíthet a fogyásban. Az Ivóvíz Több Kalóriát Égethet El. Az alábbiakban felsorolt vizsgálatok többségében tanulmányozták a 0,5 liter (17 uncia) térfogatú víz adagolásának hatását.

Az ivóvíz növeli az elégetett kalóriák számát, amelyet a pihenés energiafogyasztásának neveznek (4 megbízható forrás). Kimutatták, hogy felnőtteknél a pihenés energiafogyasztása 24-30% – kal nő az ivóvíz után 10 percen belül. Ez legalább 60 percig tart (5 megbízható forrás, 6 megbízható forrás). Ennek alátámasztására egy tanulmány a túlsúlyos és elhízott gyermekek azt mutatta, hogy a növekedés az energiafogyasztás A többi 25% – kal ivás után hideg víz (7 megbízható források). A túlsúlyos nők tanulmánya megvizsgálta a vízbevitel napi több mint 1 literre (34 uncia) történő növelésének hatásait. Megállapították, hogy egy 12 hónapos időszak alatt ez további 2 kg (4, 4 lb) súlycsökkenést eredményezett (8 megbízható forrás).

Mivel ezek a nők nem tettek életmódbeli változásokat, kivéve, ha több vizet fogyasztanak

Ezek az eredmények nagyon lenyűgözőek. Ezenkívül mindkét tanulmány azt mutatja, hogy 0,5 liter (17 uncia) víz fogyasztása további 23 kalóriát éget el. Éves szinten ez körülbelül 17 000 kalóriát jelent-vagy több mint 2 kg (4,4 font) zsírt. Számos más tanulmány is megfigyelte a túlsúlyos embereket, akik 1-1-et ittak. 5 liter (34-50 uncia) vizet naponta több hétig. Jelentős súlycsökkenést, testtömeg-indexet (BMI), derékbőséget és testzsírt találtak (8 megbízható forrás, 9 megbízható forrás, 10 megbízható forrás). Ezek az eredmények még lenyűgözőbbek lehetnek, ha a víz hideg. Ha hideg vizet iszik, a szervezet extra kalóriát használ a víz testhőmérsékletig történő melegítésére.

A vízfogyasztást a WW alkalmazáson keresztül nyomon követheti. Ez segíthet elérni a céljait, miközben hidratált marad. ALSÓ SOR: 0,5 liter (17 uncia) víz fogyasztása növelheti a legalább egy órán át égetett kalóriák számát. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy ez mérsékelt fogyáshoz vezethet. Az Étkezés Előtti Ivóvíz Csökkentheti Az Étvágyat Egyesek azt állítják, hogy az ivóvíz étkezés előtt csökkenti az étvágyat. Valójában úgy tűnik, hogy ebben van némi igazság, de szinte kizárólag a középkorú és az idősebb emberek körében (11 megbízható forrás). Az idősebb felnőttek tanulmányai kimutatták, hogy az ivóvíz minden étkezés előtt 2 kg-mal (4, 4 font) növelheti a fogyást 12 hétig (4 megbízható forrás, 11 megbízható forrás). Az egyik vizsgálatban a túlsúlyos és elhízott középkorú résztvevők, akik minden étkezés előtt vizet ittak, 44% – kal nagyobb súlyt vesztettek ahhoz a csoporthoz képest, akik nem több vizet fogyasztottak (4 megbízható forrás).

Egy másik tanulmány azt is kimutatta, hogy a reggeli előtti ivóvíz 13% – kal (12 megbízható forrás) csökkenti az étkezés során fogyasztott kalóriák számát. Bár ez nagyon hasznos lehet a középkorú és az idősebb emberek számára, a fiatalok tanulmányai nem mutatták ugyanazt a lenyűgöző kalóriabevitelt. Az étkezés előtti ivóvíz csökkentheti a középkorú és idősebb emberek étvágyát. Ez csökkenti a kalóriabevitelt, ami fogyáshoz vezet.

Több víz fogyasztása a csökkentett kalóriabevitelhez és a súlygyarapodás csökkent kockázatához kapcsolódik

Mivel a víz természetesen nem tartalmaz kalóriát, ez általában a kalóriabevitel csökkenésével jár. Több víz fogyasztása a csökkentett kalóriabevitelhez és a súlygyarapodás csökkent kockázatához kapcsolódikEz elsősorban azért van, mert vizet iszol más italok helyett, amelyek gyakran sok kalóriát és cukrot tartalmaznak (13 megbízható forrás, 14 megbízható forrás, 15 megbízható forrás). Megfigyelési tanulmányok kimutatták, hogy az emberek, akik többnyire vizet isznak, átlagosan 9% – kal (vagy 200 kalóriával) kevesebb kalóriát fogyasztanak (16 megbízható forrás, 17 megbízható forrás). Az ivóvíz segíthet megelőzni a hosszú távú súlygyarapodást is. Általában az átlagember 4 évente körülbelül 1,45 kg-ot (3,2 Font) nyer (18 megbízható forrás).

Ez az összeg csökkenthető: 1 csésze víz hozzáadása: a napi vízbevitel 1 csészével történő növelése 0,13 kg-mal (0,23 lb) csökkentheti ezt a súlygyarapodást. Más italok vízzel történő cseréje: a cukorral édesített ital adagjának 1 csésze vízzel történő cseréje 0,5 kg-mal (1,1 Font) csökkentheti a 4 éves súlygyarapodást. Különösen fontos, hogy ösztönözzük a gyermekeket vizet inni, mivel ez segíthet megakadályozni, hogy túlsúlyosak vagy elhízottak legyenek (17 megbízható forrás, 3 megbízható forrás). Egy nemrégiben készült iskolai tanulmány célja az elhízás szintjének csökkentése azáltal, hogy ösztönzi a gyermekeket a víz ivására. 17 iskolában telepítettek vízkutakat, a 2.és 3. évfolyamon pedig vízfogyasztási osztályokat tartottak. Egy tanév után az elhízás kockázata 31% – kal csökkent azokban az iskolákban, ahol a vízfogyasztás nőtt (19 megbízható forrás). Több víz fogyasztása alacsonyabb kalóriabevitelhez vezethet, és csökkentheti a hosszú távú súlygyarapodás és elhízás kockázatát, különösen gyermekeknél.

Mennyi Vizet Kell Inni?

Sok egészségügyi hatóság azt javasolja, hogy naponta nyolc 8 uncia pohár vizet (körülbelül 2 liter) inni. Ez a szám azonban teljesen véletlenszerű. Mint sok más esetben, a vízigény teljesen függ az egyéntől (20). Például az emberek, akik sokat izzadnak vagy rendszeresen gyakorolnak, több vízre van szükségük, mint azok, akik nem túl aktívak. Az idős embereknek és a szoptató anyáknak is szorosabban kell figyelniük vízfogyasztásukat (21 megbízható forrás). Ne feledje, hogy sok ételből és italból is kap vizet, például kávéból, teából, húsból, halból, tejből, különösen gyümölcsökből és zöldségekből. Általános szabály, hogy ha szomjas, mindig igyon vizet, és igyon eleget ahhoz, hogy elfojtsa a szomjúságot.

Ha úgy találja, hogy fejfájása van, rossz hangulatban van, állandóan éhes vagy koncentrációs problémái vannak, akkor enyhe kiszáradástól szenvedhet. Több víz fogyasztása segíthet ennek javításában (22 megbízható forrás, 23 megbízható forrás, 24 megbízható forrás). A kutatások szerint elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy naponta 1-2 liter vizet fogyasszon. Itt van, hogy mennyi vizet kell inni, különböző méretekben: Ez azonban csak egy általános útmutató. Néhány embernek kevesebbre lehet szüksége, míg másoknak sokkal többre van szükségük.

Ezenkívül nem ajánlott túl sok vizet inni, mivel ez víz toxicitást okozhat. Ez szélsőséges esetekben is halálhoz vezetett, például vízivási verseny során. A kutatások szerint napi 1-2 liter víz elegendő ahhoz, hogy segítsen a fogyásban, különösen akkor, ha étkezés előtt használja. 100%-ban kalóriamentes, segít több kalóriát égetni, sőt elnyomhatja az étvágyat, ha étkezés előtt fogyasztják. Az előnyök még nagyobbak, ha a cukros italokat vízzel cserélik. Ez egy nagyon egyszerű módja annak, hogy csökkentse a cukor, kalóriabevitel. Ne feledje azonban, hogy sokkal többet kell tennie, mint csak vizet inni, ha jelentős mennyiségű súlyt kell elveszítenie. A víz csak egy, nagyon kis darab a puzzle.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/sklepkli/domains/kimkins.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326