A testmozgás hatása a fogyásra

Gyakorlati képzés és csoportbesorolás

Gyakorlati képzés és csoportbesorolásA cirkadián fiziológia összefügg a testtömeg-szabályozással és az elhízással. A mai napig csak néhány tanulmány értékelte a testmozgás ideje és a súlyhoz kapcsolódó eredmények közötti kapcsolatot. Ennek a másodlagos elemzésnek az volt a célja, hogy megvizsgálja a testmozgási idő (azaz a 24 órás edzésidő) hatását a fogyás és az energiamérleg összetevőire. Túlsúlyos/elhízott (BMI 25,0-39,9 kg / m2), fizikailag inaktív, fiatal felnőttek (~51% a nők) befejezte a 10 hónapos edzésprogram felügyelete alatt (400 vagy 600 kcal / session 5 nap egy héten), vagy végzett ellenőrzés edzés nélkül (CON). A résztvevők sorolták aszerint, hogy a nap, amelyen ők végzik a gyakorlatokat (Korán, például: >50% – a osztálynál 7: 00-től 11: 59 am; (n = 21), Késő-például: >50% – a osztálynál a 3: 00 7: 00; (n = 25), Szórványos-például: <50% osztálynál bármikor kategória; (n = 24) És CON; (n = 18)). A testsúlyt, az energiafogyasztást (EI; digitális fotó) és a testmozgás nélküli fizikai aktivitást (NEPA; gyorsulásmérő) a vizsgálat megkezdésekor, 3,5, 7 és 10 hónapban értékelték. A teljes napi energiafogyasztást (TDEE; kettős címkézésű víz) a kezdeti szintre, 10 hónap elteltével becsülték meg.

A 10 hónap, fogyás szignifikánsan magasabb volt mind a korai életkorban (-7.2 ± 1.2%; p < 0,001), valamint a szórványos kor (- 5.5 ± 1.2%; p = 0.01), mint COHN (+0.5 ± 1.0%), valamint a korai életkorban képest későn (-2.1 ± 1.0%; p < 0,001). Nem volt különbség a csoportok között a TDEE, az EI és az energiaköltségek változása nélkül (P > 0,05). Jelentős csoportidő-interakciót (p = 0, 02) figyeltek meg a NEPA esetében (mennyiség / perc), de a többszörös összehasonlításhoz való beállítás után a csoporthatások már nem voltak szignifikánsak. Annak ellenére, hogy az energiamérleg összetevőinek minimális különbségei vannak, a korai EX jelentősen nagyobb súlyt veszített a késői Ex-hez képest. Bár a mechanizmusok nem egyértelműek, a testmozgás időzítése fontos lehet a testtömeg szabályozásában.

Az energiafelhasználás összetevői

Nagy mennyiségű testmozgás társul a fogyáshoz és a súlygyarapodás megelőzéséhez [1]. Valójában a kontrollált testmozgást alkalmazó, az ajánlott testedzés adagjának végrehajtását megerősítő vizsgálatok kimutatták, hogy a heti 250 percnél hosszabb testmozgás klinikailag jelentős fogyáshoz vezet (>5%) [2,3,4,5]. Azonban nagy egyéni különbségek vannak a fogyásban, annak ellenére, hogy a résztvevők ugyanolyan mennyiségű edzést végeznek [6,7,8,9,10,11]. Már feltételezik, hogy ezek a különbségek a fogyás miatt biológiai (például: csökken a nyugalmi anyagcsere (RMR), valamint a teljes napi energia kiadások (TDEE)), valamint a viselkedési (például, változások, fizikai aktivitás nélkül gyakorlat (NEPA) vagy energia fogyasztás (EI)) kártérítést, amely ahhoz vezet, hogy kevesebb, fogyás, mint az elméletileg megjósolt a mennyiségű energiát fordított a testmozgás [12,13,14]. A biológiai vagy viselkedési változásokra vonatkozó szakirodalom azonban nem meggyőző és ellentmondásos [15,16,17,18,19]. Újabban bizonyíték van arra, hogy a testmozgás ideje döntő szerepet játszhat a testtömeg szabályozásában [20,21,22]. Nem világos azonban, hogy a 24 órás nap során a testmozgás által kiváltott fogyás hozzájárul-e a testmozgáshoz.

A cirkadián fiziológia összefüggésbe hozható a testtömeg és az elhízás szabályozásával [23]. Kimutatták, hogy a cirkadián rendszer fontos szerepet játszik az anyagcsere cirkadián ritmusának, az alvás/ébrenlét ciklusának, az étkezési viselkedésnek és a hormonális szekréciónak a szabályozásában [24]. A cirkadián ritmusok és a testtömeg-szabályozás szerepére vonatkozó bizonyítékok többsége az EI-időhöz [25,26,27,28,29] és az alvás/ébrenlét ciklusához [21, 23, 30,31,32] kapcsolódik. Dátum, számos tanulmány, hogy értékelni a kapcsolat a gyakorlat ideje súly kapcsolatos eredmények korlátozták a tanulmány által tervezés hiánya objektív értékelési módszerek [20,21,22]. A testmozgás által kiváltott fogyás nagyfokú változékonysága miatt fontos lehet a testmozgási idő szerepének további megértése a fogyás erőfeszítéseinek maximalizálása érdekében. Ebben a másodlagos elemzés adatait a nemrég befejeződött Közép-nyugati Gyakorlat Tárgyalás 2 (MET-2) lehetőséget adott arra, hogy értékelje, hogy a testmozgás ideje, különböző hatások súlya változik, EI, RMR, nem edzés energia kiadások (NExEE), NEPA, valamint a mozgásszegény életmód idő a férfiak, mind a nők a választ, hogy egy 10 hónapos felügyelt gyakorlat program igazolt gyakorlat energia kiadási szint (ExEE).

Similarly to RMR, TDEE was also calculated relative to body composition

A résztvevőket a MET-2-Be (klinikai vizsgálati nyilvántartási szám: NCT01186523) és írásos beleegyezését adta, mielőtt részt vett volna a tárgyalás bármely területén, és kártérítést kapott a részvételért. A tanulmány jóváhagyását a Kansas-Lawrence Egyetem Humán tantárgyi Bizottságától szerezték be. Röviden, A MET-2 egy 10 hónapos randomizált hatékonysági vizsgálat volt, egy 5 napos / hét kontrollált edzés két ExEE szinten (400 vagy 600 kcal / session) vagy egy nem edzésvezérlés, amelyet úgy terveztek, hogy értékelje az aerob testmozgás hatását energiakorlátozás nélkül a testsúlycsökkenésre az ülő túlsúlyos és elhízott férfiaknál. A résztvevőket Csoportos feladattal nem lehetett vakítani. A kutatók és a kutatási asszisztensek elvakultak az eredmények értékelésének és az adatok bevitelének szintjén [16, 33]. Közzétették a MET-2 tervének és módszereinek részletes leírását [33], az elsődleges eredmény eredményeit [6], A NExEE és a NEPA változásait [16], valamint az intervencionisták és a nem beavatkozók közötti különbségeket [34].

Similarly to RMR, TDEE was also calculated relative to body composition

A testmozgás időzítésének hatása a fogyásra és az energiaegyensúly összetevőire

o elemezze az EI eloszlását a nap folyamán, minden étkezés kezdő időpontját a bevitel idejének tekintették. Az aktív beavatkozás során (3.5., 7. és 10. hónap) kiszámították az EI arányát a reggeli három időszakban (4:00-10:59 am), délután (11:00-4:59 am) és este (5:00-3:59 am), a De Castro által leírt módon [43]. A reggeli időszakot kifejezetten úgy határozták meg, hogy rögzítse a legtöbb “reggelit”, de nem ebédet. Hasonlóképpen, a délutáni időszak volt meghatározva, hogy rögzítse a legtöbb “ebéd” és a délutáni snack, míg az esti időszakban eltökélt szándéka, hogy rögzítse a legtöbb “vacsora”és esti snack.

Baseline demográfiai és eredményváltozók összegezték eszközökkel és szórás. A TDEE, az RMR és a NExEE esetében a fő eredmény az intervenciós időszak alatt bekövetkezett változás volt, amelyet a 10 hónapos értéknek a kiindulási érték levonásával számítottak ki. A Pearson-korrelációs együtthatókat arra használták, hogy felmérjék a korai, a középső, a késői és a 10.hónapban elvégzett testmozgások aránya közötti korrelációt. A négy csoport közötti átlagos változás különbségeinek tesztelésére a kovariancia elemzését alkalmazták. Általános lineáris kevert modellek, használt hatásának értékelése időzítés edzések (korán, későn, szórványos, de nem végez ellenőrzéseket), idő (kezelt, mint egy kategorikus változó; a kiindulási, 3.5, 7, 10 hónap), valamint a csoport-by-idő interakciós hatások a tömeg, mind a nem-testmozgás, a fizikai aktivitás eredmények.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/sklepkli/domains/kimkins.com/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326